top of page
Sonja_Wolffbrandt_Christensen_designer.j

Den nødvendige luksus

 

Er luksus en livsnødvendighed? Egentlig ikke. Og dog. For hvis du hedder Sonja Wolffbrandt Christensen og har dedikeret dit liv, til at forskønne kvinders krop og stimulere deres æstetiske muskel, så føles luksusbegrebet næsten sådan: som en daglig lykkebringer, vi alle burde unde os selv. Særligt hvis den kommer i form af clutches og kimonoer i fed, farvemættet silkevelour og bærer navnet ‘Sonja Love’

 

I mere end tretten år har designer Sonja Wolffbrandt Christensen skabt kærlighedserklæringer til kvindekroppens kurver med lingerimærket Viola Sky. Men nye kreative tanker er vågnet, og derfor udvider designeren nu sit feminine univers, med kærlighedsbarnet Sonja Love, der ser dagens lys netop som efterårsmørket rammer os. 

For tiden er mere end nogensinde inde til kvalitetsinvesteringer, der gør, at du kan fejre hverdagens lyse øjeblikke og vinterens fester iført klædelige kimonoer i douche farver - ledsaget  af en fin clutch ved hånden eller som en smuk hemmelighedsholder i dit boudoir. 

 

Her serverer Sonja tankerne bag Sonja Love:

 

Har du en særlig type eller stemning i tankerne, når du designer?

I mit arbejde bliver jeg ofte tiltrukket af feminine mønstre og bløde lækre materialer. Når jeg designer, er det materialerne og farverne, der skal finde deres eget formsprog. Når den rette poesi vågner, så ved jeg lige præcis, hvordan den omsættes til en style.

 

Hvad er det særligt tiltrækkende ved silke?

Silke har en fin langsom proces fra silkeorm til færdig vævet stof. Det er et vidunderligt materiale at arbejde med. Det har en meget delikat måde at falde om kroppen på og en smuk iboende glans. At iføre sig silke, er som at skrive et kærestebrev til sin krop.  

 

Hvem ville du allerhelst se i en kimono fra Sonja Love?

Kate Winslet. Hun inkarnerer kvindelighed, styrke, feminin elegance og intellektuelt overskud. Jeg kan aldrig blive træt af at kigge på hende.

 

Hvordan vælger du farvepaletten?

Her er jeg nok meget klassisk anlagt. Jeg elsker at arbejde med lyse farver til forår og sommerkollektionerne og de mørkere bærfarver til efterår og vinter. Men det betyder ikke, at du ikke kan finde en flabet pink sløjfe i en decembersag, eller en fin sort blonde midt i en højsommer kollektion.

 

Hvad burde alle kvinder have i deres skab?

En silkekimono eller to. En du tager på, når du skal møde verden, og én du holder, helt for dig selv.

 

Hvordan skal vi style vores items fra Sonja Love?

De fine små clutch-punge kan bruges, når du skal i byen som en accessory til minimalistiske shift kjoler eller boho-inspirerede maxikjoler. Du kan også bruge dem, som en fin pung til tasken eller toilethylden.

Kimonoerne i silkevelour kan bruges som en blazer til jeans eller leggings med høje eller flade sko alt efter anledningen, og ellers er den jo vidunderlig at iføre sig efter en lang arbejdsdag eller som et raffineret søndagsoutfit.

 

Hvem er dine yndlingsdesignere?

Jeg er vild med Vivian Westwood for hendes kreative tilskæringer og personlige stil.

Paul Smith er en anden favorit, fordi han er autodidakt og en forbilledlig livsnyder, der har en positiv holdning til livet. Og så elsker jeg Sophie Mechaly bag det franske mærke Paul & Joe for alle hendes fine prints og silhuetter.

 

Har du en muse?

Ikke en bestemt, jeg ser smukke træk hos mange forskellige typer af kvinder.

bottom of page